Πλούσιος αρωματικός χαρακτήρας,
εσπεριδοειδών, κίτρου, μήλου, αχλαδιού και κυδωνιού. Γεμάτο ισορροπημένο στόμα
Κατηγορία: Ηπειρώτικο Τσίπουρο διπλής απόσταξης
Κατάταξη: Ηπειρώτικο Απόσταγμα
στεμφύλων σταφυλής
Ποικιλιακή σύνθεση: Ντεμπίνα 100%
Αμπελώνες σε πλαγιές με υψόμετρο 600-700
μέτρων από τη θάλασσα, στραμμένοι προς την μεριά του Ιονίου, δεχόμενοι την
επίδραση θαλάσσιων ανέμων κι έχοντας έναν ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι.
Το έδαφος είναι πετρώδες, άγονο, ασβεστολιθικό και επικλινή, με καλή στράγγιση.
Αλκοολικός τίτλος 40%
Η σταφυλομάζα
μετά τη διεξαγωγή της αλκοολικής ζύμωσης οδηγείται σε παραδοσιακούς χάλκινους
άμβυκες όπου διεξάγεται αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία.
Γίνεται
διαχωρισμός του παραγόμενου προϊόντος σε τρία κλάσματα κεφαλή-καρδιά και ουρά,
απομονώνεται μόνο η καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται η «Ψυχή της
Ντεμπίνας».
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Ξηροί καρποί
Πρώτα πιάτα γεύματος
Μαγειρευτά λαχανικά
Όσπρια
Τουρσί
Ηπειρώτικες πίτες