Για τις σαρδέλες TRATA, επιλέγονται μόνο φρεσκοαλιευμένα ψάρια, τα οποία αφού καθαριστούν προσεκτικά αχνίζονται ελαφρά για να διατηρηθεί τρυφερή και αφράτη η σάρκα αλλά και όλες οι θρεπτικές ουσίες τους. Στο τελείωμα προστίθεται εξαιρετικό απαλό φυτικό λάδι προσδίδοντας στο σύνολο μια ιδιαίτερη και και νόστιμη γεύση.
Τόνος υψηλής ποιότητας, με τον ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα που του χαρίζει η ειδική επεξεργασία του φυσικού καπνίσματος με ειδικό μείγμα ξύλων. Τα φυσικά αρωματικά συστατικά και η προσθήκη «απαλού» φυτικού λαδιού, δημιουργούν ένα ξεχωριστό προϊόν για τους λάτρεις του τόνου.
Βασισμένο σε Ελληνικές γευστικές συνήθειες, το προϊόν αυτό συνδυάζει άψογα την γεύση του χταποδιού με ελαιόλαδο και το έντονο άρωμα του ξυδιού από κρασί.
Το χταπόδι πικάντικο TRATA πλένεται προσεκτικά, κόβεται σε κομμάτια και αφού ελεγχθεί σχολαστικά τοποθετείται στην κονσέρβα. Στην συνέχεια προστίθεται πικάντικη σάλτσα ντομάτας με την συνοδεία μυρωδικών και καυτερή πιπεριά.