To 3 Άλφα Parboiled ρύζι προέρχεται από κόκκους μακρύσπερμου ρυζιού, φυσικά επεξεργασμένους με βραστό νερό (parboiling), ώστε να συγκρατεί στο εσωτερικό των κόκκων του όλα τα πολύτιμα συστατικά τους και να μαγειρεύεται πιο γρήγορα.
Ρύζι λευκό και μεσόσπερμο, για τέλειο και εύκολο μαγείρεμα σε 15 λεπτά περίπου. Χρησιμοποιείται για διάφορα φαγητά, είναι ιδανικό για σούπες όπου τις κάνει πιο πηχτές και πολύ νόστιμες και για γλυκά όπως το παραδοσιακό ρυζόγαλο.
Ρύζι λευκό και μεσόσπερμο που μαγειρεύεται εύκολα σε 15 λεπτά περίπου. Ιδανικό για γεμιστά, ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια και ριζότο, ακόμα και για πιλάφι για όσους το προτιμούν χυλωμένο.
Το Ρύζι Basmati της 3 Άλφα καλλιεργείται στα υψηλά οροπέδια του PENJAB της Ινδίας. Οι Μαχαραγιάδες το προτιμούσαν για το πλούσιο άρωμά του, την εξωτική γεύση του, το μοναδικά σαν χιόνι κάτασπρο χρώμα του και την ιδιότητά του να μεγαλώνει το σπυρί του 2 ½ φορές. Ιδανικό για εξωτικές συνταγές αλλά και για κλασσικά Ελληνικά πιάτα. Έτοιμο σε 15 λεπτά περίπου.